Totalt antall sidevisninger

torsdag 2. oktober 2014

Supernytt

I dette blogginnlegget skal jeg skrive om NRK super sine nyhetssendinger "Supernytt".

Bilde hentet her

Supernytt er NRKs nyhetssendinger for barn og unge på NRK Super. Supernytt lager dagsaktuelle sendinger fra mandag til fredag på NRK Super, i tillegg til at sendingene ligger tilgjengelig på NRKs nett-tv. Man kan også klikke seg inn på nettadressen http://nrksuper.no/ for å lese nyheter egnet for barn og unge. Ved å bruke det digitale verktøyet datamaskin på skolen, kan elevene klikke seg inn på Internett, og videre inn på NRKs nettside for å lese Supernytt. Et eksempel på en nyhetssak NRK Supernytt nylig har lagt ut, er nyheten om at verdens dyrebestander er halvert. (Kilde: Verdens dyrebestand halveres). Dette er relevant for elever på skolen, og kan f,eks. relateres til flere av kompetansemålene for elevene i naturfag. Læreplanen i naturfag sier blant annet at elevene skal kunne "bruke digitale hjelpemidler til å registrere, bearbeide og publisere data fra eksperimentelt arbeid og feltarbeid", i tillegg til at de skal kunne "trekke ut og bearbeide naturfaglig informasjon fra tekster i ulike medier og lage en presentasjon".


Målgruppen til Supernytt er barn i alderen 8 til 12 år, og nyhetene formidles på en måte som barn kan forstå. Supernytt kan som sagt også leses av barn og unge på nett, og relevante artikler kan med fordel brukes av lærere i undervisningen på skolen.



Bilde hentet her

 

4 kommentarer:

Evy-Ann sin blogg sa...

Heisan Reidar. Supernytt er et kjempeflott program på NRKSuper som er både lærerikt og artig for både barn og voksne å se på. Ved å se på programmet kan barn få med seg nyheter som skjer på en tilpasset måte for aldersgruppen. Det er viktig at også barn får presentert nyheter og holder seg oppdatert på hva som skjer, og Super Nytt er en super måte å gjøre det på... =)

Thomas sa...

God idé å bruke Supernytt til informasjon på barns premisser, og som inspirasjon til å arbeide med språk i for eksempel sammensatte tekster.

MarianneE sa...

Supernytt har artikler som er tilpaset barn og unge,og slik vet man som lærer at man kan ta i bruk artikler her for å øve på leseferdigheten også i for eksempel naturfag.

Reidarious sa...

Helt enig i det dere kommenterer! Supernytt bidrar til å holde barn oppdatert på hva som skjer i verden. I tillegg er nyhetsartiklene tilpasset barn i aldersgruppen 8-12 år, og kan derfor i enkelte situasjoner med fordel flettes inn i undervisningen. Jeg ser absolutt verdi i nettsiden til programmet Supernytt; http://nrksuper.no/